Tamara Hrženjak, jedna od prvih ambasadorica Misije Moguće, trenutno studira Menadžment na Ekonomskom fakultetu u Osijeku.

Njen prvi zadatak je kreiranje Mape puta (osnovnih smjernica u video formatu za buduće volontere/ambasadore Misije Moguće).

Tamarin slogan: Vjeruj u sebe – ti si svoj najveći oslonac.

Poruka mlađoj sebi: Ako želiš učiniti iskorak, samo se odvaži i pokušaj!

“Što me privuklo Misiji Moguće i zašto sam se učlanila: Želim biti dio zajednice koja je inspirativna i ohrabrujuća, uvidjeti puteve drugih koji se trude u ostvarenju svojih želja, imati mentora na putu svog osobnog i profesionalnog razvoja, uvidjeti mogu li kako i kome doprinijeti svojim znanjem” – kaže Tamara.

Osvrt na odabrane tri poruke Misije Moguće

Pretražujući na stranici Misije Moguće inspirativne poruke koje su gosti predavači iznijeli u svojim intervjuima naišla sam na brojne s kojima sam rezonirala. No odlučila sam se za sljedeće tri jer nekako su mi trenutno u životu u središtu vrijednosti na kojima te poruke počivaju.


Ono što vjeruješ može postati tvoja stvarnost.


Ova poruka za mene sažima koliko se naša uvjerenja i misli pretaču u naše odluke i akcije. Za mene to znači da je naše poimanje o onome što nam je važno i što želimo osnova, pokretač, srž i temelj za sve dalje. To je nešto što za mene nosi određenu težinu jer mi se više puta pokazalo da sama mogu stvoriti ono o čemu sanjam, što želim, što mi je potrebno. Nekako najupečatljiviji primjer koji bih mogla povezati s prisustvom u zajednici Misije Moguće jest imanje potrebe duže vrijeme da budem dio neke podržavajuće zajednice, zajednice koja je inspirativna za mene i drago mi je da sam naišla na tu priliku i da sam je iskoristila. Upravo mi je to potvrda da ono što priželjkujem da doista može postati moja stvarnost, ali je za to potreban jasan plan i akcija da se i ostvari.


Kad imaš ciljeve i želje, shvatiš koliko toga možeš.


Ova poruka nadovezuje se na prvu te joj je komplementarna jer svatko ima svoje snove, vizije, težnje i ideje kojima stremi te nekako pokušava to ostvariti kako bi dokazao da je to moguće za njega, ali i pokazao i drugima da se može. Ciljevi nas tjeraju da se odvažimo u nepoznato, da pokušamo, da pronađemo način da to i realiziramo. I tada, na tom putu uočavamo da probijamo svoje granice, da neke stvari nisu toliko izazovne i komplicirane te rješavamo izazov po izazov. Ulaskom u zajednicu Misiju Moguće htjela sam sebi dokazati da mogu više, da želim dati nekome svoj doprinos, možda ne značajan, ali da nekome koristi moj angažman. Tako sam primjerice krenula s izradom videozapisa, koji sam duže vrijeme htjela pokušati napraviti za sebe iz razonode, a ovdje sam imala priliku okušati se u toj aktivnosti kroz odrađivanje zadatka.

Društvo neuspješnih mi je pokazalo da neuspjeh – ne postoji!


Posljednja odabrana poruka, i meni nekako najdojmljivija je upravo ova. Za mene ova poruka nosi toliku težinu, podstrek, toliko je ohrabrujuća. Dok prve dvije poruke kreću od samog pojedinca, ishodište ove poruke je okolina. Nema neuspjeha, samo možda nismo u okolini koja bi nas podržavala, u okolini koja razumije naše potrebe. Ono što sam imala prilike uvidjeti dosad u Misiji Moguće jest da naša mentorica Nela doista pokušava individualno pristupiti članovima. Važno joj je da spozna naše potrebe, ambicije i da se tome prilagodi i pokuša dati najviše što može. Time mi je dokazano da je svaki korak bitan, da ne postoje loši uradci, da svaki doprinos vrijedi.

Misija Moguće je virtualni prostor za međugeneracijsku sinergiju i popravljanje raspoloženja na vrlo ozbiljan način.

Umjesto o problemima, pričamo o rješenjima.

Ne pričamo o razočarenjima, nego o mogućnostima, jer se iz svakog problema može dobiti inspiracija za neko rješenje ili poduzimanje nečega.

Na taj način, umjesto naučene bespomoćnosti, promoviramo načine za savladavanje prepreka i ono što smo kroz to naučili.

Želite dati doprinos Misiji Moguće? Javite se.