Tanja Horvat je poslovna savjetnica specijalizirana za prodaju, edukatorica i prodajni coach. Više od 25 godina je provela u prodaji, u radu sa poduzetnicama i prodajnim djelatnicima.

Danas je vlasnica tvrtke Proaktivna i njena misija je da pomogne poduzetnicama, ambicioznim ženama i prodajnom osoblju da s lakoćom predstavljaju i prodaju svoje usluge, i da ostvaruju rezultate kakve žele.

“Ima jedna interesantna izreka, koja kaže: ,Ljudi vole kupovati, ali ne vole da im se prodaje’, pa zašto je to tako? Jedan od najvećih razloga su negativna prodajna iskustva, koja su zapravo rezultat nametljive prodaje. Ja sam ta čija je misija nekako naučiti ljude da prodaju na nenametljiv način. Nenametljiva prodaja može biti itekako uspješna prodaja.

Nenametljiva prodaja nikako ne znači da samo pokazujemo svoj proizvod ili usluge, da ne prodajemo ili odustajemo u procesu prodaje, nego baš suprotno. To znači da smo jako dobro upoznati sa procesom prodaje, da se jako dobro u njemu snalazimo, da poznajemo svoje kupce, svoje klijente, da uvažavamo njihovo mišljenje i da ih poštujemo, da radimo u interesu klijenata, da nam je važno koji su njihovi ciljevi, interesi, želje, potrebe, da smo upoznati sa svojim proizvodom ili uslugom koje nudimo i da smo spretni u ponudi rješenja.”- pojašnjava Tanja.

“Važno je da znamo svoje proizvode i usluge prezentirati na pravilan način. Naši klijenti i kupci uvijek žele znati koji način im naši proizvodi i usluge mogu pomoći u rješavanju njihovih problema ili izazova sa kojima se susreću.”

Prodaja je proces koji se gradi, dio po dio. Što kupca bolje provedemo kroz proces prodaje to ćemo kod njega izazvati jači i veći interes, i on će lakše donijeti odluku o kupnji.

Sve je prodaja, i prodaja ideje je prodaja.

“Sve se vrti oko prodaje i svi smo mi, na neki način, prodavači čak i ako ne radimo u prodaji, ako smo u svakodnevnoj komunikaciji sa ljudima. Još kao male bebe prodajemo osmijeh za hranu, za malo pažnje, kasnije kao tinejdžeri prodajemo svoje ideje roditeljima, bakama, djedovima, svojim profesorima u školi, a kasnije kao odrasle osobe prodajemo proizvode, usluge, ideje. Htjeli ili ne htjeli, sve se vrti oko prodaje.” – zaključuje Tanja Horvat priču o svojoj Misiji Moguće, prisjećajući se svojih početaka.

“Veći dio svoj iskustva sam stekla u direktnoj prodaji. Sjećam se da sam imala jako nisku dozu samopouzdanja i samopoštovanja. Nisam se mogla sakriti u siguran prostor dućana, ureda ili prodajnog prostora, jer je moje radno mjesto bilo u tri različite obitelji dnevno. Svaki put kad bih stala pred kuću, osjećala sam nelagodu, osjećala sam strah i molila Boga da nema nikoga doma.” Bio je to izazovan način prodaje, ali je u tom procesu Tanja krenula izgrađivati sebe. “To je upravo moja poruka danas mladima, da prije svega rade na svom samopouzdanju i samopoštovanju, da se kroz svoj radni vijek izgrade kao ljudi. Ono što mi je nekad bilo izazovno i teško, upravo me izgradilo da budem to što danas jesam. Možda je moj najljepši period života veza upravo za direktnu prodaju, jer me to izgradilo i naučilo da znam komunicirati s ljudima, i da danas to mogu s veseljem prenositi na druge ljude.”

Tanjina poruka “mlađoj sebi” vezana je za kontinuiranu edukaciju jer, kako ona kaže “vaš biznis može rasti samo do te mjere koliko rastete i vi sami”.

Misija Moguće je virtualni prostor za međugeneracijsku sinergiju i popravljanje raspoloženja na vrlo ozbiljan način.

Umjesto o problemima, pričamo o rješenjima.

Ne pričamo o razočarenjima, nego o mogućnostima, jer se iz svakog problema može dobiti inspiracija za neko rješenje ili poduzimanje nečega.

Na taj način, umjesto naučene bespomoćnosti, promoviramo načine za savladavanje prepreka i ono što smo kroz to naučili.

Želite dati doprinos Misiji Moguće? Javite se.